Η Ένωση Δικαστών απαντά στους ξένους νταβατζήδες που παρεμβαίνουν υπέρ του Γεωργίου και του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησε την Ελλάδα στο εθνοκτόνο Μνημόνιο

gap-papakonstantinou-georgiou

Την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπερασπίζεται η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας πως «οι ελληνικές δικαστικές αρχές θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει σημασία η ειδική σχέση τους με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Όπως αναφέρει η ΕΔΕ σε σχετική ανακοίνωση, «η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 30-8-2016 η Ένωση εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεϕαλής της  ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.  Μετά την πρόσϕατη έκδοση δικαστικής απόϕασης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οϕείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ορθή ερμηνεία και εϕαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. Η ανεξαρτησία των γραϕείων στατιστικής στα Κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σύμϕωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας Χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s