Βουλή κωμωδία – Έτσι κι αλλιώς οι Γερμανοί αποφασίζουν…

vouli-adeia.jpg

Ακόμη και αυτοί που είχαν υποβάλει επίκαιρες ερωτήσεις προτίμησαν τις πλαζ!

H πιο σύντομη συνεδρίαση που έγινε ποτέ ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Διήρκεσε λιγότερο από τρία λεπτά (!), σπάζοντας κάθε ρεκόρ… αφασίας των αρμοδίων, δεδομένης της πληθώρας παρόμοιων κωμικοτραγικών συνεδριάσεων που καταγράφονται τακτικότατα στον -κατά τ’ άλλα- ναό της Δημοκρατίας.

Αυτή η καθ’ όλα θλιβερή κατάσταση έχει προκαλέσει συχνά την οργή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που πρόκειται να ανακοινώσει πειθαρχικά μέτρα για να συνετιστούν οι αδιάφοροι βουλευτές και οι υπουργοί εκείνοι οι οποίο απαξιούν να προσέλθουν, προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Παρόμοια μέτρα έχουν βέβαια πολλάκις εξαγγελθεί, αλλά ουδέποτε εφαρμοστεί…

Η χθεσινή συνεδρίαση τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να συζητηθούν οι έξι επίκαιρες ερωτήσεις, η μία λόγω της απουσίας αρμόδιου υπουργού στο εξωτερικό και οι υπόλοιπες πέντε λόγω κωλύματος των ίδιων των ερωτώντων βουλευτών!
Η εικόνα οδήγησε τον προεδρεύοντα Μάριο Γεωργιάδη της Ενωσης Κεντρώων (προ ημερών εξελέγη αντιπρόεδρος) στην άμεση λήξη της παρωδίας – ήταν και… Παρασκευή, άλλωστε.

Για την ιστορία, η δεύτερη πιο σύντομη συνεδρίαση ήταν διάρκειας 15 λεπτών και καταγράφηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2014. Στην ημερήσια διάταξη βρισκόταν τότε η συζήτηση εννέα ερωτήσεων, ωστόσο τελικά συζητήθηκε μόνο η μία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s