Δουλεύουμε για φόρους (δηλαδή για το Μνημόνιο και τους Γερμανούς), 7 μήνες τον χρόνο. Κατάλαβες γιατί ο πατριώτης Καραμανλής δεν ήταν βολικός;

Σου έχουν πιει το αίμα, σου έχουν τσαλακώσει την αξιοπρέπεια και ακόμη αναρωτιέσαι τι και ποιος φταίει; Σκέψου ποιος έριξε τον Καραμανλή και τι κέρδισε! ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και νταβατζήδες, οι γνωστοί…

Ο μέσος Έλληνας εργάζεται από την αρχή του χρόνου έως και τις 22 Ιουλίου για να πληρώνει ταμεία και εφορία!

Η Ελλάδα και επίσημα βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν τις περισσότερες ημέρες για να καλύψουν τα φορολογικά τους βάρη και κάθε είδους υποχρέωση προς το δημόσιο.

Από την ετήσια μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, προκύπτει ότι ο μέσος Έλληνας εργάζεται από την αρχή του χρόνου έως και τις 22 Ιουλίου μόνο και μόνο για να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Από την επομένη, στις 23 Ιουλίου και αφού περάσουν οι πρώτες δύσκολες 203 ημέρες του χρόνου, μπορεί να δουλεύει ελεύθερα (;) πλέον ο κάθε Έλληνας για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017 υπολογίζεται ότι η εφορία και τα Ταμεία απομυζούν το εισόδημα 203 ημερών ενός μέσου εργαζόμενου, ενώ το 2016 απορροφούσε τις εισπράξεις 188 ημερών, έναντι περίπου 130 ημερών που ήταν το 2007, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης φόρων και εισφορών στη χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που δεν έχουν ακόμα γιορτάσει φέτος την ημέρα Ελευθερίας. Στην Κύπρο «γιορτάσανε» την ημέρα Φορολογικής ελευθερίας ήδη από τις …29 Μαρτίου, στην Μάλτα στις 18 Απριλίου, στην Ιρλανδία στις 30 Απριλίου, στη Βουλγαρία στις 18 Μαΐου ενώ στην Φιλανδία από τις 22 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την επιστημονική συνεργάτιδα του ΚΕΦΙΜ, Μιράντα Ξαφά, σε κάθε εκατό ευρώ αποδείξεων που εκδίδει ένας ελεύθερος επαγγελματίες έως και τα 82 ευρώ καταλήγουν τελικά στο κράτος υπό τη μορφή φόρων και εισφορών.

Δεν θα πρέπει να μας προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι οι Έλληνες μεταναστεύουν φορολογικά αφού είτε θα πρέπει να μεταναστεύουν ή θα πρέπει να φοροδιαφεύγουν» τόνισε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ κ. Άδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δυστυχώς από μια χώρα που ευνοούσε το επιχειρείν έχουμε γίνει μια χώρα που όλοι θέλουν να γίνουν κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να μας επιβαρύνει όσο το δυνατόν λιγότερο, ότι τα τελευταία 2 χρόνια χάσαμε έναν επιπλέον μήνα δουλειάς που μας πήρε το κράτος, καθώς και ότι με κυβέρνηση ΝΔ θα μειωθεί η φορολογία μέσα από το νοικοκυριά του κράτους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s