Τι θα γίνει με αυτή την UBER-Taxi που θέλει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα; Τώρα και σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης! Αυτή είναι η εταιρία πρότυπο που υποστηρίζει η ηγεσία του κόμματος της αξ. αντιπολίτευσης;

uber-taxi

215 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμό ή διακρίσεις!

Στην απόλυση 20 υπαλλήλων της -ορισμένοι εκ των οποίων ήταν υψηλόβαθμα στελέχη- προχώρησε πρόσφατα η Uber, έπειτα από την εξέταση καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και άλλες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο.

Η Uber έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα σφοδρές επικρίσεις σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών που εργάζονται εντός της εταιρίας, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση σε blog κειμένου που συνέταξε η πρώην υπάλληλος της εταιρίας Σούζαν Φάουλερ, στο οποίο εξιστορούσε την εμπειρία της.

Η Φάουλερ αναγκάστηκε να γνωστοποιήσει μέσω blog την ιστορία της, καθώς κανένας από τους υπευθύνους της εταιρίας δεν έδειχνε να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες της για παρενόχληση.

Ετσι, άρχισαν δύο έρευνες που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην εταιρία είχαν γίνει συνολικά 215 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμό ή διακρίσεις. Εκτός από τις απολύσεις, άλλοι υπάλληλοι της εταιρίας έχουν λάβει προειδοποιήσεις ή βρίσκονται σε περίοδο εκπαίδευσης, ενώ 57 υποθέσεις παραμένουν υπό εξέταση. Οι καταγγελίες αποτελούν ακόμη έναν πονοκέφαλο για τους ανθρώπους της εταιρίας, η οποία τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για επιθετικές τακτικές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s