ΚΟΥΙΖ: Πόσους Φωτόπουλους έχει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ;

Στο πλευρό του Τραμπ και των υπερσυντηρητικών βουλευτών της Μέρκελ οι Έλληνες συνδικαλιστές – Αναστατώθηκε μέχρι και ο Παπαδημούλης – Αναμένεται σήμερα ανακοίνωση – διαφοροποίησης της εταιρείας

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες είναι ο ορισμός της έννοιας των μεγάλων συμφερόντων. Όπως και οι εταιρείες εξόρυξης των υπόλοιπων ορυκτών ενεργειακών πηγών, που έχουν σημαδέψει το ανάγλυφο του πλανήτη και τις ζωές εκατομμυρίων φτωχών κατοίκων των χωρών που έτυχε να έχουν ορυκτό πλούτο.

«Γατάκια» είμαστε όλοι για τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Τα πραγματικά μεγάλα συμφέροντα είναι στον ήλιο και τον αέρα και από πίσω τους κρύβεται η Κίνα! Κίνα και μεγάλα συμφέροντα σχεδιάζουν το τέλος των ορυκτών καυσίμων σε βάρος (ποιον άλλων;), των αδυνάτων.

Που έχουν όμως στο πλευρό τους τον Ντόναλντ Τραμπ, τους υπερσυντηρητικούς βουλευτές της Μέρκελ και τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τους Έλληνες συνδικαλιστές:

Υπάρχει σχέδιο δράσης, που «εμπνεύστηκαν» κάποιοι προκειμένου να…επιτύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.

Πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, «λογικές» και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη.

Οι αρχικές εκτιμήσεις για την καλοστημένη μηχανή της κλιματικής αλλαγής και την απάτη των μεγάλων συμφερόντων στις πλάτες των περισσότερο αδυνάτων, έχουν ισχυρή βάση και μία πολύ δυνατή δόση αντικειμενικότητας.

Ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν ανάγκη από την Πράσινη Ανάπλαση και όχι από την «πράσινη ανάπτυξη» που είναι «καθαρό» δημιούργημα των συμφερόντων.

(σ.σ. Και μετά υπάρχουν ακόμη κάποιοι λίγοι δύσπιστοι που δεν έχουν πειστεί ότι μας ψεκάζουν).

Θύελλα αντιδράσεων…
Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «μόνο ως θλιβερή γραφικότητα παρηκμασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας, μπορεί να εκλάβει την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ.

Εξίσου σκληρή ήταν και η αντίδραση από το Ποτάμι το οποίο εξέφρασε την ευχή σύντομα ο Αμερικανός Πρόεδρος αν ανταποδώσει το αναπάντεχο δώρο της ΓΕΝΟΠ, ενώ αντιδράσεις προκλήθηκαν και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για συνδικαλιστικό αναχρονισμό, συντεχνιασμό και συνωμοσιολογία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s