Νέο δυνατό χαστούκι του Δένδια στον Σαμαρά: Ο Κων/νος Μητσοτάκης, το διάστημα ’90-’93, είχε εφαρμόσει μια εξωτερική πολιτική με την οποία η Ελλάδα ηγεμόνευε στα Βαλκάνια

Και ποιος σταμάτησε αυτή την εξωτερική πολιτική και παρέδωσε την Ελλάδα στο ΠΑΣΟΚ και τα ξένα συμφέροντα;;; Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς;;;

Ταυτόχρονα υπερασπίζεται το έργο του Κώστα Καραμανλή και μιλά για την προδοσία του Παπανδρέου!

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Νόνη Καραγιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4 FM».

Ακολουθούν τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια:

 • Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το διάστημα ’90-’93, είχε εφαρμόσει μια εξωτερική πολιτική με την οποία η Ελλάδα ηγεμόνευε στα Βαλκάνια και ίσως μπήκε στο… μάτι και ισχυρών δυνάμεων της εποχής, όπως των Η.Π.Α. ή της Γερμανίας. Θυμηθείτε τη συνάντηση όλων των ηγετών των Βαλκανίων στη Βουλιαγμένη στην προσπάθεια να αποτραπεί ό,τι έγινε στην Γιουγκοσλαβία μετά.
 • Ο Κ. Μητσοτάκης είχε δίκιο τότε. Η αντίληψή του για το πώς θα μπορούσε να παραμείνει εν ειρήνη η Γιουγκοσλαβία και να μην γίνουν ό,τι έγιναν στα Βαλκάνια, ήταν σωστή.
 •  (Στο ζήτημα του χρέους) εγώ είμαι με την κυβέρνηση, όπως όλοι μας στη ΝΔ. Όμως η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη, για τα οποία τους προειδοποιήσαμε.
 • Να βαφτίζουμε μόνοι μας ως απόλυτη προτεραιότητα το χρέος, είναι σφάλμα τακτικής. Και, επίσης, το να το συνδέουμε με οτιδήποτε άλλο, είναι δεύτερο σφάλμα τακτικής.
 • Το ελληνικό χρέος αυτή τη στιγμή είναι βιώσιμο γιατί για να το εξυπηρετήσουμε, δίνουμε λιγότερο από το 4% του ΑΕΠ. Δίνουμε λιγότερα από τα μισά απ’ ό,τι δίναμε μέχρι το 2009, όταν τότε χρωστάγαμε ως χώρα τα μισά λεφτά. Χρωστάγαμε τα μισά και δίναμε τα διπλά. Τώρα χρωστάμε τα διπλά και δίνουμε τα μισά.
 • Πάθαμε τεράστιες ζημιές με την πρόταξη του χρέους. Ξεκίνησε από τον Βαρουφάκη αυτή η απίστευτα ανόητη διαπραγμάτευση και υποτάξαμε στην προτεραιότητα λύσης του χρέους όλες τις άλλες προτεραιότητες. Για παράδειγμα, όλα τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων πάνε στο χρέος. Έχουμε λάθος θέμα και λάθος χρόνο.
 • Μόνοι τους χτίσανε την παγίδα και πέσανε μέσα. Το χρέος δεν είναι κατ’ ανάγκην θέμα της Ελλάδος. Είναι θέμα και αυτών στους οποίους χρωστάμε. Αυτοί έχουν περισσότερη πρεμούρα από μας να πάρουν τα λεφτά τους
 • Αυτή η κυβέρνηση η οποία δεν προβλέπει την επόμενη μέρα, είναι δυνατόν να μας πείσει ότι προβλέπει για το τι γίνεται μετά από μια εξαετία;
 • Τα χρήματα που βάζει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι λίγα, το επιτόκιο είναι πολύ πιο ψηλό από τα ευρωπαϊκά επιτόκια και, επίσης, είναι από αυτά τα χρήματα που δεν μπορείς να κόψεις τίποτα, επιστρέφονται όλα. Άρα, γιατί πρέπει να έχεις και το ΔΝΤ ως δανειστή σου, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.
 • Ο κ. Παπανδρέου είχε πειστεί από τον Στρος Καν για το ΔΝΤ πριν ακόμα, νομίζω, αναλάβει την εξουσία. Είναι τεράστια η ευθύνη του Γ. Παπανδρέου για την είσοδο του ΔΝΤ και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
 • Πάμε για μαλλί και κινδυνεύουμε να βγούμε και κουρεμένοι. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε για να φορέσει γραβάτα για το χρέος και τώρα φοβάται ότι θα φορέσει και φέσι, όπως  δήλωσε  ο ίδιος.  
 • Πιστεύουμε ότι το χρέος είναι ένα εθνικό ζήτημα, θα θέλαμε λυθεί θετικά αλλά φοβόμαστε πολύ το αδιέξοδο στο οποίο μας έχουν οδηγήσει οι κυβερνητικοί χειρισμοί.
 • Το ’14 δεν είχαμε σηκώσει καμία «σημαία» άμεσης ρύθμισης του θέματος του χρέους. Γιατί δεν το κάναμε; Δεν θέλαμε κι εμείς να μας χαρίσουν λεφτά; Ή κακοί άνθρωποι που θέλαμε να πληρώνουμε περισσότερους τόκους;
 • Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση, στην καλύτερη των περιπτώσεων, δεν ξέρει τι λέει.
 • Θα ευχόμουν μακροπροθέσμως το ΔΝΤ να μην υπάρχει μέσα στο πρόγραμμα.
 • Ο έλεγχος της περιουσίας του κράτους για 100 χρόνια και ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος για 30 χρόνια «μυρίζει» καθεστώς υποτελούς χώρας.
 • Αν για να ρυθμιστεί το χρέος, μπούμε σε επιτήρηση για άλλα 70 χρόνια, ας γίνουμε «κρατίδιο» της Γερμανίας, ας εκλέγουμε περιφερειακό Πρωθυπουργό και ας μετέχουμε κι εμείς στη γερμανική Βουλή, για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία…

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s