Νέο δυνατό χτύπημα του Δένδια στο ΣαμαροΑδωνισμό!

Διαβάστε τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια στο Real Fm και θα καταλάβετε γιατί τα όργανα στο κόμμα Μητσοτάκη έχουν ξεκινήσει:

 • Για τη ΝΔ είναι μια ημέρα πένθους. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε πλήρης ημερών, με μια τεράστια πολιτική παρακαταθήκη. Νομίζω και ευτυχής, γιατί είδε τον γιο του αρχηγό της ΝΔ. Παρά ταύτα, δεν παύει να παραμένει για μας μια σημαντική απώλεια.
 • Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν  τεράστια παρακαταθήκη εμπειρίας και σοφίας στην οποία μπορούσαμε να προσφύγουμε.
 • Δεν είναι ακριβές ότι δεν προσεκλήθη ο πρώην Πρωθυπουργός ( Α. Σαμαράς)  στην ομιλία μου. Προσεκλήθησαν όλοι (οι Bουλευτές της Ν.Δ.).
 • Η συγκεκριμένη αναφορά (στην πτώση της κυβέρνησης ’90-’93) αφορούσε τις διαχρονικές ζημιές που έχει υποστεί ο ελληνισμός από τον λαϊκισμό. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ’90-’93 είχε αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα που συνιστούσε για τη χώρα το δημόσιο χρέος και κινήθηκε στην κατεύθυνση του ελέγχου των κρατικών δαπανών.
 • Δεν έχει έννοια να επιχειρήσουμε ούτε να υπογραμμίσουμε ούτε να ξαναγράψουμε την ιστορία. Είναι γνωστή σε όλους. Είπα αυτό που είπα σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.
 • Η συγκεκριμένη μου αναφορά αφορούσε την μάχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει το δημόσιο χρέος,  η οποία  απέναντί της βρήκε ισχυρό λαϊκισμό. Δεν αφορούσε αυτό μόνο το τότε εσωκομματικό πρόβλημα. Υπήρξαν τεράστιες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και από τα συνδικάτα. Θυμάστε το κέντρο της Αθήνας πώς ήταν.
 • Σε κάθε κόμμα στην αντιπολίτευση, ενυπάρχει ο κίνδυνος, ιδίως αν έχει μια κυβέρνηση η οποία αποτελείται από τους «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», με αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτήν την εκφορά λόγου και αυτό το παρελθόν, να υποπέσει στον πειρασμό να τους μιμηθεί.
 • Δεν μπορώ εγώ να ερμηνεύσω τον Τύπο. Αν ήθελα να αναφερθώ επωνύμως, θα αναφερόμουν επωνύμως
 • Η ΝΔ επανειλημμένως έχει δώσει και έχει χάσει εκλογικές μάχες εξαιτίας του λαϊκισμού.
 • Ο κ. Φιλιππάκης απευθύνεται σε ένα αναγνωστικό κοινό και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Και το κοινό του και το όργανο στο οποίο ανήκει μπορούν και πρέπει να εκφέρουν άποψη.
 • Ως προς τον κ. Πολάκη, είναι θέμα του Πρωθυπουργού. Ο κ. Πολάκης έχει επανειλημμένως αναχωρήσει από την σοβαρότητα για άλλους χώρους. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τον μετατρέψει σε σοβαρό συνομιλητή ή θα εκτιμήσει τα γραφόμενά του ως πολιτική θέση. Η επιλογή των υπουργών είναι προνομία του Πρωθυπουργού.
 • Αν, όμως, ο κ. Τσίπρας θέλει να τον παίρνουν στα σοβαρά, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, ίσως θα έπρεπε να ρίξει μια πιο σοβαρή ματιά στη σύνθεση της κυβέρνησης του.
 • Από ένα σημείο και μετά, οι Υπουργοί μπορεί να αποτελούν κόστος και για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Αν ο κ. Τσίπρας περιμένει να παίρνουν έτσι την κυβέρνησή του στα σοβαρά, μάλλον θα έχει πρόβλημα.
 • Η απόλυτη καταδίκη της τρομοκρατίας  και η πολιτική στήριξη στην ΕΛ.ΑΣ. είναι η απαραίτητη προϋπόθεση. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι επιχειρησιακό και μπορούμε άνετα να καταπολεμήσουμε την εσωτερική τρομοκρατία. Το έχουν καταφέρει όλες οι χώρες της Ευρώπης, μπορούμε κι εμείς.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s