Η ώρα της πληρωμής για τις υπηρεσίες: Οι υβριστές του Καραμανλή πρώτο βιολί στο κόμμα Μητσοτάκη

drash-mitsotakis

Κανείς υβριστής του Καραμανλή δεν χάνεται! Το κόμμα Μητσοτάκη έχει θέση για όλους!

Νεοφιλελεύθερη στροφή της Πειραιώς με την ενεργοποίηση Σκυλακάκη και… σία

Ξαφνική νεοφιλελεύθερη στροφή κάνει πάλι η Νέα Δημοκρατία, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειχνε το τελευταίο διάστημα ότι κινούνταν σε διαφορετικούς τόνους. Με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ., η Δράση που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος και συνεχίζει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μεταφέρεται σχεδόν αυτούσια στη Νέα Δημοκρατία και αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο.

Η «ομάδα δράσης» (!), όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε, με επικεφαλής τον κ. Σκυλακάκη, θα έχει ως βασική αποστολή την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Εκτός από τον κ. Σκυλακάκη, στην ομάδα θα συμμετέχουν ακόμη τρία στελέχη της Δράσης, οι δύο αντιπρόεδροι Τάσος Αβραντίνης και Τέλης Αϊβαλιώτης, και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Ανδρουλάκης. Ο κ. Αϊβαλιώτης θα έχει ειδικότερη ευθύνη για το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας και οι κ. Αβραντίνης και Ανδρουλάκης την προώθηση της εξωστρέφειας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Στην ομάδα θα συμμετέχουν επίσης ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης (προσέλκυση επενδύσεων) και ο Στέφανος Κοτσώλης, πολιτικός μηχανικός, οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις με τον Κωστή Χατζηδάκη. Η ομάδα συμπληρώνεται από τον Δημήτρη Σκάλκο και τον Αιμίλιο Στασινάκη (θέματα επενδύσεων που συνδέονται με τη δημόσια περιουσία), ο οποίος ήταν ειδικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών επί υπουργίας Γιώργου Αλογουσκούφη, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν κι άλλα πρόσωπα που θα αναλάβουν συγκεκριμένο έργο. Οπως ανακοινώθηκε, η ομάδα θα συνεργάζεται με τους αρμόδιους τομείς και τις γραμματείες του κόμματος, και θα υλοποιεί ειδικά έργα και δράσεις.

«Μετάλλαξη»

Η προσχώρηση του κ. Σκυλακάκη, γνωστού για τις ακραίες φιλελεύθερες απόψεις του, είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη Ν.Δ., καθώς πολλοί θεώρησαν ότι συμβολίζει τη μετάλλαξη του κόμματος, κατά τρόπο που υποβαθμίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα του. Οι φόβοι επαληθεύονται και ενισχύονται από την ένταξη στο κόμμα και των συνεργατών του κ. Σκυλακάκη που τώρα πια θα αποτελούν ξεχωριστή ομάδα. Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, φαίνεται ότι αδιαφορεί για τις επιφυλάξεις που εκφράζουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, και επιμένει ότι με την ένταξη των «δρασιτών» το κόμμα κάνει τα «ανοίγματα» που χρειάζεται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s