Χατζηδάκης: δεν βγαίνουν οι αριθμοί και φτάνουμε στο 4ο Μνημόνιο

hatzidakis-kostis

Για τέταρτο μνημόνιο που πλήττει πρωτίστως μισθωτούς και συνταξιούχους έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στο μόνο που τα καταφέρνει καλά είναι να επιβάλλει φόρους.

Συγκεκριμένα με αφορμή την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Χρειαζόμαστε ένα άλλο μείγμα πολιτικής. Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα. Κι αυτό πρέπει να γίνει χωρίς καθυστερήσεις διότι εδώ αντί να βελτιώνεται η κατάσταση συνεχώς οξύνεται. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε επειδή στο μόνο που τα καταφέρνει η κυβέρνηση είναι οι φόροι και η υπεραπόδοση στους φόρους, γι’ αυτό φτάσαμε και στο τέταρτο μνημόνιο».

Και πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Σήμερα, ουσιαστικά δεν είναι μία συμφωνία που υπεγράφη στη Βαλέτα, μία προσυμφωνία, οτιδήποτε, είναι ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο θα αφορά πρωτίστως στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Όλα αυτά δεν ήταν στον ορίζοντα το καλοκαίρι του 2015 όταν υπογραφόταν, και εμείς το στηρίξαμε για να μην πέσει η χώρα στα βράχια, το τρίτο μνημόνιο.

«Ήρθαν στη συνέχεια αυτά τα μέτρα διότι η πολιτική της κυβέρνησης στηρίχθηκε στους φόρους, υπήρχε λόγω και των capital controls, υπεραπόδοση στους φόρους, αλλά παντού αλλού υπήρξε υστέρηση. Στις διαρθρωτικές αλλαγές, στις μεταρρυθμίσεις, στις αποκρατικοποιήσεις και κυρίως ενώ προβλεπόταν με την, τρισκατάρατη, κυβέρνηση Σαμαρά ανάπτυξη 2,5 και 3% για το 2015 και 2016, είχαμε ύφεση και άρα ξεζουμίζεται περισσότερο ο κόσμος, δεν βγαίνουν οι αριθμοί και φτάνουμε σε αυτά τα αποτελέσματα».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s