Στο τέλος θα τρώμε τα λουκέτα μας!

louketa

«Λουκέτο» σε ένα τρίμηνο για 8.597 επιχειρήσεις!

Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ρευστότητας «πνίγουν» τις ελληνικές επιχειρήσεις, με περισσότερες από 90 ημερησίως να βάζουν λουκέτο από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), το πρώτο τρίμηνο του έτους έκλεισαν 8.597 επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή ιδρύθηκαν 7.908 επιχειρήσεις, δηλαδή έκλεισαν 689 περισσότερες επιχειρήσεις από αυτές που άνοιξαν. «Πρωταθλήτριες» στα λουκέτα αναδείχθηκαν οι ατομικές εταιρίες, καθώς 6.065 κατέβασαν ρολά.

Ακολούθησαν οι ομόρρυθμες εταιρίες με 1.057 διαγραφές και οι ΕΠΕ με 466 διαγραφές. Και σε επίπεδο ενάρξεων οι ατομικές επιχειρήσεις πρωταγωνίστησαν, καθώς ιδρύθηκαν 4.472 νέες επιχειρήσεις.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε έρευνα που αναφέρει πως 18.700 επιχειρήσεις ενδέχεται να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο το πρώτο εξάμηνο του έτους, θέτοντας σε κίνδυνο 34.000 θέσεις εργασίας.

Είναι ενδεικτικό ότι δύο στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, τη στιγμή που οι επτά στις δέκα επιχειρήσεις μιλούν για επιδείνωση της ρευστότητας και έλλειψη κεφαλαίων από την αγορά, που οδηγούν σε ασφυξία τις επιχειρήσεις, ενώ πάνω από τρεις στις 10 επιχειρήσεις αναμένεται να μην ανταποκριθούν στις φορολογικές και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους για το 2017.
Τα στοιχεία αυτά αμφισβητήθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας, προκαλώντας αντιπαράθεση με τη συνομοσπονδία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s