Άλλη μία αθλιότητα των νταβατζήδων και του ΠΑΣΟΚ κατά Καραμανλή κατέρρευσε: Αθώοι όλοι για την υπόθεση Βατοπεδίου με αποφάση της Δικαιοσύνης

 

Το ΠΑΣΟΚ πότε θα δικαστεί για την εθνοπροδοτική στάση του απέναντι στο Μνημόνιο και το ξεπούλημα της χώρας;

Με την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έκλεισε ο κύκλος της δικαστικής υπόθεσης για τη  Μονή Βατοπεδίου.

Το δικαστήριο με την απόφαση του άνοιξε μάλιστα παράθυρο αναγνώρισης ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασεις αυτής ανήκουν στο δημόσιο.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα, έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκόμενους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο αυτά τα δυο χρόνια ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

Για κανένα  πάντως με βάση τα στοιχεία της πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας δεν προέκυψαν στοιχεία πουνα οδηγούν στην στοιχειοθέτηση των αξιοποίνων πράξεων  που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο.

Έτσι,οι δικαστές οδηγήθηκαν σε αθωωτική κρίση σε μία υπόθεση που είχε και πολιτικές διαστάσεις,και με τη δική τους ετυμηγορία σφραγίστηκε ο επίλγογος  της ιστορίας που πέρασε στην ιστορία ως η υπόθεση των ιερών ανταλλαγών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s