Ο Καραμανλής στη γενέτειρα!

karamanlis-serres.jpg

Στην Πρώτη Σερρών θα βρεθεί σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επισκεπτόμενος μαζί με τον εξάδελφο του και βουλευτή του νομού, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, την γενέτειρα των Καραμανλήδων.

O πρώην πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει μεταξύ άλλων να κάνει ιδιωτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου Καστά, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά από την Πρώτη Σερρών, η οποία ανήκει εξάλλου στο Δήμο Αμφίπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής, ακολούθησε την θεσμική οδό, κοινοποιώντας το σχετικό αίτημα του πριν λίγες ημέρες στην γ.γ του Υπ. Πολιτισμού κ.Βλαζάκη, ενημερώνοντας την για την πρόθεσή του αλλά και για τον χαρακτήρα της επίσκεψης που είναι καθαρά ιδιωτικού χαρακτήρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε δείξει εξ’ αρχής μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα και είχε επιθυμία να δει από κοντά το μνημείο, αλλά δεν ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο σε περιόδους που η μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη βρισκόταν σε επικοινωνιακή έξαρση, μαζί με τις υπερβολές και τις αντιπαραθέσεις που το συνόδευαν, κάτι δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρήθηκε κατάλληλη να δει από κοντά το μνημείο, καθώς είναι ήπια γύρω από το θέμα. Η επίσκεψη όπως λένε συνεργάτες του πηγάζει από  αμιγώς προσωπικό ενδιαφέρον, υπενθυμίζοντας πως στην πρώτη κυβέρνηση του είχε προβεί τότε σε μία κίνηση έκπληξη, αναλαμβάνοντας εκτός από πρωθυπουργός και υπουργός πολιτισμού, θέλοντας να δώσει έμφαση σε αυτό τον τομέα.

Αύριο το πρωί o πρώην πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Οχυρά Ρούπελ, ενώ θα καταλύσει στην γενέτειρα της οικογένειας, την Πρώτη Σερρών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s