Ο Σχοινάς αδειάζει Μητσοτάκη και Γεωργιάδη: «Η Ελλάδα είναι στην πρώτη ταχύτητα, βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα. Είναι το μαγαζί γωνία στην περιοχή μας!»

Την ώρα που Μητσοτάκης και Γεωργιάδης δυσφημούν την πατρίδα μας στο εξωτερικό, ο Έλληνας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, τους βάζει στη θέση τους: «Η Ελλάδα είναι στην πρώτη ταχύτητα, βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα. Είναι η μόνη χώρα της Ν.Α Ευρώπης η οποία είναι μέλος ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι το μαγαζί γωνία στην περιοχή μας»

Στο μεγάλο αγκάθι που είναι το ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Σχοινάς εμφανίστηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του ασφαλιστικού και των συντάξεων στην Ελλάδα. Για το θέμα σχολίασε σχετικά πως δεν πρέπει να είναι ταμπού η συζήτηση για το πώς δεν θα αφήσουμε χρέη στις νέες γενιές και πρέπει να συζητηθεί από εμάς και όχι από τους δανειστές μας.

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς όπως είπε η χώρα είναι «μαγαζί γωνία».

«Η Ελλάδα είναι στην πρώτη ταχύτητα, βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα. Είναι η μόνη χώρα της Ν.Α Ευρώπης η οποία είναι μέλος ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι το μαγαζί γωνία στην περιοχή μας», είπε χαρακτηριστικά αλλά εξήγησε ότι αυτό συνέβη επειδή οι ευρωπαίοι έκριναν ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα του Πλάτωνα εκτός, και συνέβη επειδή εκείνο το δραματικό πρωινό του Eurogroup το 2015 ο Ζαν Κλoντ Γιουνκέρ αναφώνησε ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη και η Ευρώπη είναι Ελλάδα».

Κατά τον εκπρόσωπο της Ε.Ε η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να μείνει στην πρώτη ταχύτητα αλλά υπό βασικές προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων να να ξαναφτιάξει το κράτος της που έχει φτυνήνει αλλά δεν έχει μικρύνει».

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ακόμα πως «η Ε.Ε. όαση λογικής, ήπιας ισχύος, προστασίας των μειονοτήτων, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, κράτους πρόνοιας».

Όσον αφορά το προσφυγικό είπε πως «όλοι λένε να λυθεί το προσφυγικό, αλλά πολλοί δεν βοηθούν με τη μετεγκατάσταση από την Ιταλία και την Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ακόμα πως «δεν υπάρχει plan B για την Ε.Ε., πέρα από τα πέντε σενάρια, για συνθήκες καταστροφής».

Τέλος όσον αφορά την δημοσιότητα που έχει πάρει η Ελλάδα λόγω του οικονομικού της προβλήματος, ο κ. Σχοινάς είπε πως μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι αποτελεί θέμα πλανητικού ενδιαφέροντος.

«Αυτό το πλανητικό ενδιαφέρον πρέπει να το εκμεταλλευτούμε πετυχαίνοντας και απορρίπτοντας μεσσιανικές λύσεις» σημείωσε και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς ωστόσο να απαντήσει αν αυτό θα γίνει μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s