Ο Σαμαράς ελπίζει στην (απόλυτη) καταστροφή της Ελλάδας και την επιστροφή του στην εξουσία – και βάζει τον Γεωργιάδη να δουλεύει για αυτό!

samaras-georgiadis

Παρά την επιφανειακή ηρεμία, οι υπόγειοι κραδασμοί από την αμφισβήτηση της κεντρικής γραμμής του Κυριάκου Μητσοτάκη και από τη διάσταση μεταξύ αρχηγικών, Καραμανλικών και Σαμαρικών αρχίζουν και γίνονται αισθητοί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Οι Σαμαρικοί δείχνουν τα δόντια τους σε κάθε ευκαιρία. Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά -που ταυτίζεται με τον πρώην πρωθυπουργό- λέει: «Είμαστε η πιο ισχυρή ομάδα στο εσωτερικό της ΝΔ, έχουμε τις θέσεις μας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και για την πορεία της χώρας, παραμένουμε στο κόμμα και στηρίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη… όσο παραμένουμε». Προς το παρόν οι Σαμαρικοί έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι, αρκετά από τα στελέχη τους έχουν καταλάβει θέσεις στη «σκιώδη κυβέρνηση», ενώ πολλές φορές ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνης Γεωργιάδης με την εξαλλοσύνη του βάζει την ατζέντα. Η σκληρή γραμμή και η άρνηση κάθε συναίνεσης, το μένος κατά του Αλέξη Τσίπρα ως κε­ντρική επιλογή και το αίτημα για εκλογές όπως και η υπεράσπιση της διετίας 2014-2016 επιβλήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στα 67 του, νιώθει ακμαίος και ότι δεν έχει κλείσει ο πολιτικός του κύκλος. Αντίθετα εκτιμά ότι τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να μην εξελιχθούν ευθύγραμμα και είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, αντί για αυτοδύναμη κυβέρνηση, να προκύψει ανάγκη για μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, οπότε θα δώσει το «παρών», είτε για να ηγηθεί αυτής είτε για να την ελέγξει.

ΕΛΕΟΣ!!!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s