Όταν το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε τον παλαιό πράσινο σύντροφο Σπίρτζη

spirtzis-pasok-syriza

Ποιος είναι: Ο Χρήστος Σπίρτζης έχει περάσει από σχεδόν όλα τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από τη σπουδάζουσα νεολαία του κόμματος το 1986 και φτάνοντας μέχρι την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή επί προεδρίας Βενιζέλου, απ’ όπου και παραιτήθηκε το 2012.

Παρ’ όλα αυτά, ως πρόεδρος ΤΕΕ, δε δίστασε να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου κατηγορώντας τόσο αυτήν, όσο και την κυβέρνηση Παπαδήμου για απορρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού.

Τον Οκτώβριο του 2014 υπήρξε ηγετικό στέλεχος ομάδας 200 περίπου στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ήρθαν σε ρήξη με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας μία νέα πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου, την Ριζοσπαστική Αριστερή Σοσιαλιστική Κίνηση (ΡΑΣΚ).

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως προσπάθεια στελεχών του κόμματος για αναίμακτη μετάβαση στον ΣΥΡΙΖΑ που κάλπαζε τότε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, προς την εξουσία.

Τέλος έχει συχνά καταγγείλει (ως ΠΑΣΟΚΟΣ) μονοπωλιακές τακτικές στο χώρο των κατασκευών, κάνοντας λόγο για λειτουργία καρτέλ που αυξάνουν τις τιμές των δομικών υλικών ακόμη και όταν η ζήτηση βρίσκεται στο μηδέν αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο είχε χαρακτηρίσει «δημοπρατήριο που χωρίς τιμές εκκίνησης, συνεχίζει με αδιαφάνεια, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν, ποιες οι τιμές αφετηρίας, ποιες οι εκτιμήσεις εσόδων, ποιο το σχέδιο και οι δεσμεύσεις».

Πάμε τώρα και στο σημερινό αδέσμευτο ρεπορτάζ:

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, λόγω της ανάθεσης στην κατασκευαστική εταιρία του Χρήστου Καλογρίτσα έργο στον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο για «θαύμα» και «φαρσοκωμωδία», τονίζοντας πως: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβαν τον Ιανουάριο 2015 ένα ενιαίο έργο, δημοπρατημένο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Το ακύρωσαν για λόγους που σήμερα αποκαλύπτονται».

«Ο εκλεκτός εργολάβος της κυβέρνησης κ. Χρ. Καλογρίτσας κέρδισε και την τέταρτη συνεχόμενη εργολαβία του οδικού άξονα «Πάτρα – Πύργος»», επισημαίνεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Κι όμως στην εποχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γίνονται θαύματα. Ο εκλεκτός εργολάβος της κυβέρνησης κ. Χρ. Καλογρίτσας κέρδισε και την τέταρτη συνεχόμενη εργολαβία του οδικού άξονα «Πάτρα – Πύργος». Μια ακόμη φαρσοκομωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος δήλωνε ότι με την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, επιτάχυνση του έργου και περισσότερες εταιρείες που θα ενεργοποιηθούν.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβαν τον Ιανουάριο 2015 ένα ενιαίο έργο, δημοπρατημένο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Το ακύρωσαν για λόγους που σήμερα αποκαλύπτονται. Τους καταγγείλαμε ότι οι καταστροφικές επιλογές τους θα καταδικάσουν την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

Σήμερα, μετά από 2 χρόνια, το έργο δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει χρηματοδότηση, δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και δεν έχει ακόμη υποβληθεί φάκελος μεγάλου έργου στην Ε.Ε.

Όλα στον αέρα!

Άξιος ο μισθός τους υπέρ των αφεντικών τους και σε βάρος της κοινωνίας και της διαφάνειας.

Μωραίνει Κύριος…»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s