Καραμανλής junior: Ανήκουμε στη Δύση, κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, μια κατάκτηση που έγινε πράξη από την κεντροδεξιά στην Ελλάδα!

karamanlis-oikogeneia.jpg

Σημεία από τη σημερινή παρουσία του Κώστα Καραμανλή στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή».

– Αυτήν τη στιγμή εμφανίζεται μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης μια έφεση στην πολυφωνία και την πολυγλωσσία.

– Αποτέλεσμα είναι να μην ξέρουμε τι ισχύει… Αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας πως η Συμφωνία θα κλείσει, ή αυτά που υποστηρίζει ο κ. Τσακαλώτος;

– Η κυβερνητική «πολυφωνία» φαίνεται και σε άλλες πολιτικές της κυβέρνησης, όπως π.χ. στις περιπτώσεις του ΟΛΠ, των περιφερειακών αεροδρομίων ή της ΔΕΣΦΑ.

– Όλα αυτά τα κυβερνητικά πισωγυρίσματα μάς οδηγούν στην ίδια κατάσταση, που βρισκόμασταν πριν από 5 χρόνια.

– Η αναζωπύρωση της κουβέντας για τη «δραχμή» σήμερα μόνο ζημιά και κακό μπορεί να κάνει.

– Η πρόταση του κου Ξυδάκη περί «πνευματικής συζήτησης» ξεκίνησε μια κουβέντα και στο εξωτερικό και το εσωτερικό, που νομίζαμε ότι την είχαμε αφήσει πίσω μας.

– Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει από το παρελθόν του, και αν τελικά πιστεύει ότι θα υπάρξει εθνική καταστροφή αν γυρίσουμε στη δραχμή, τότε για ποιο λόγο λέγονται αυτά τα πράγματα; Είναι πολιτικός «κασκαντέρ» ο κ. Ξυδάκης ή απλά υπέπεσε σε ένα λεκτικό ατόπημα;

– Το ερώτημα είναι απλό: Ή θα κλείσουμε την αξιολόγηση ή όχι… Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 2 χρόνια στην κυβέρνηση, έχει υπογράψει ένα 3ο Μνημόνιο, διαπραγματεύτηκε ορισμένους όρους, οδήγησε τη χώρα σε δημοψήφισμα και σε εκλογές, και βρισκόμαστε μετά απ’όλ’αυτά στο σημείο «μηδέν».

– Όσο καθυστερούμε το κλείσιμο της αξιολόγησης, τόσο πιο επώδυνα θα είναι τα μέτρα.

– Η Νέα Δημοκρατία λέει, λοιπόν, κάτι το ξεκάθαρο: Ή κλείνετε τη Συμφωνία ή πάμε σε εκλογές.

– Το μπαλάκι των ευθυνών είναι στα χέρια της κυβέρνησης, οπότε καλό είναι να μην ψάχνει για συνενόχους.

– Είναι αδιανόητο να εγκαλείται η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση. Η Ν.Δ. έχει δώσει τη συναίνεσή της εκεί όπου χρειάζονταν.

– Η κυβέρνηση είναι τυχερή που έχει απέναντί της ένα σοβαρό κόμμα, όπως είναι η Ν.Δ., και όχι μια υστερικού τύπου αντιπολίτευση, όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήμασταν εμείς πάνω στα τρακτέρ, δεν υποσχόμασταν ότι θα σχίσουμε τα μνημόνια, δεν μιλούσαμε εμείς για 13η σύνταξη, δεν δίναμε εμείς όλες αυτές τις υποσχέσεις, που τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας.

– Η Ν.Δ. έχει μια ξεκάθαρη πρόταση. Δεν μιλάμε για υπερφορολόγηση, αλλά για ακριβώς το αντίθετο, να ρίξουμε τους φορολογικούς συντελεστές, να δώσουμε ανάπτυξη σε πτυχές της ελληνικής οικονομίας που είναι ανταγωνιστικές, να μειώσουμε το κράτος-δυνάστη και να προχωρήσουμε μπροστά.

– Με αφορμή την προκλητική στάση της Άγκυρας, αντιλαμβανόμαστε σε πόση επικίνδυνη γειτονιά ζούμε.

– Ανήκουμε στη Δύση, κι αυτό αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, μια κατάκτηση που έγινε πράξη από την κεντροδεξιά στην Ελλάδα και τελικά βλέπουμε πόσο επικίνδυνο θα ήταν αν βρισκόμασταν εκτός της δυτικής συμμαχίας και εκτός των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s