Ο υπουργός υπ-ανάπτυξης βλέπει ανάπτυξη. Δεν μπορεί, ζει σε άλλη χώρα!

tsipras-papadimitriou

Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που ήδη έχει δρομολογηθεί, όπως είπε, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη διάρκεια ομιλίας του στη Ρόδο, σε εκδήλωση που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας.

«Η δρομολογημένη ανάπτυξη δεν ήρθε εξ ουρανού αλλά σαν αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων σε θεσμικό, διοικητικό και χρηματοδοτικό επίπεδο» τόνισε την ομιλία του ο κ. Παπαδημητρίου ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές αυτές της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς. Αναφέρθηκε εκτενώς στην δημοσιονομική ελάφρυνση που υπήρξε την οποία υπολόγισε σε 20 δις ευρώ, από την μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα την περίοδο 2015-2017, στη στήριξη των χαμηλότερων κοινωνικά τάξεων, στην καθιέρωση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, στη ναυτιλία και τη νησιωτική πολιτική, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, στην προσέλκυση επενδύσεων στη μείωση της ανεργίας κ.α.

«Μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης, πελατειακής λογικής, ανοχής στην διαφθορά και τη λεηλασία του δημοσίου πλούτου, η νέα εποχή είναι εδώ» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου αναφέροντας ότι το μέλλον αυτής της χώρας είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση «μέσα από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και τη στήριξη της κοινωνίας.

«Μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση δεν αρκούν για να ορθοποδήσουμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται να ανακτηθεί συγχρόνως η χαμένη εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη που εκτός από την ολοκλήρωση αξιολόγησης του προγράμματος προϋποθέτει ευρύτερες συναινέσεις στη βάση της υπευθυνότητας ενός εκάστου και της αναγνώρισης της προόδου που έχει συντελεστεί στην οικονομία».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s