Χάος στην πρώην ΝΔ – Ο Μητσοτάκης την οδηγεί στη διάλυση

mitsotakis-neofileledes-drashs.jpg

Μητσοτακικό επίτευγμα: Σημιτικοί και νεοφιλελέδες έκαναν το κόμμα του Εθνάρχη μπάχαλο. Μονόδρομος οι αποχωρήσεις και η διάλυση!

Η προσχώρηση της Δράσης, του Θεόδωρου Σκυλακάκη, στη ΝΔ έχει προκαλέσει συζητήσεις σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι και μαζικές αποχωρήσεις.

Ενδεικτικό είναι ότι η εφημερίδα «Δημοκρατία» που διάκειται φιλικά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την απόφαση για συμπόρευση «αυτογκόλ». Ωστόσο, το θέμα των σφοδρών αντιδράσεων και των αποχωρήσεων δεν «χωρά» στα Μέσα και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων που κατά τα λοιπά μάχονται αλά κάρτ για την πολυφωνία.

Στο ίδιο πλαίσιο των αντιδράσεων πάντως στη ΝΔ, αίσθηση προκάλεσε η σημερινή ανάρτηση στο Facebook του Γιώργου Μουρούτη, άλλοτε διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος παραμένει πάντα κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Μουρούτης αφού «καλωσορίζει τη Δράση στη ΝΔ», θυμίζει τη στάση της Δράσης τα τελευταία χρόνια έναντι της ΝΔ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είμαι βέβαιος ότι η άφιξή της θα συνοδευτεί και από μια γενναία αυτοκριτική για τη στάση του ιδρυτή της όταν συμπορεύτηκε με τον ΓΑΠ κόντρα στη ΝΔ του Κ. Καραμανλή, για τη στάση του κόμματος το 2012 που αρνήθηκε τη συμπόρευση με τη ΝΔ (σε αντίθεση με το κόμμα της Ντόρας ή τον αείμνηστο Στ. Σταυρίδη), για τη στάση της το 2014 και το 2015 που επέλεξε το Ποτάμι (και την τότε διαφαινόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ) έναντι της υποστήριξης της φιλελεύθερης παράταξης.

Είμαι βέβαιος ότι τα στελέχη της θα ανακαλέσουν και παλαιές τους δηλώσεις για το (τότε) οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και χαρακτηρισμούς για τον τότε αρχηγό της. Θυμίζω για όσους ξεχνούν, ότι ο Α. Σαμαράς χαρακτηριζόταν ως «Χάρυ Πόττερ», επειδή στο Ζάππειο δεσμευόταν ότι ως πρωθυπουργός θα εξαφάνιζε το υπερμεγέθες έλλειμμα σε 2 χρόνια, πράγμα που έκανε μόλις σε 18 μήνες!».

Η ανάρτηση κλείνει: «Καλωσορίζουμε λοιπόν πολλά άξια στελέχη της Δράσης στη ΝΔ. Μακάρι, εντός των αρχών της φιλελεύθερης παράταξης, να μπολιάσουν τον πολιτικό μας λόγο με νέες ιδέες».

Η απόφαση συμπόρευσης έχει προκαλέσει ερωτηματικά σε κομματικά στελέχη που αναφέρονται στον Αντώνη Σαμαρά, όπως και στον Κώστα Καραμανλή. Πέρα από τις παλαιότερες τοποθετήσεις του, αρκετοί εκτιμούν ότι ενώ η προσχώρηση μικρά μόνο εκλογικά ποσοστά αθροίζει στη ΝΔ, αντιθέτως έχει έντονη σημειολογία, καθώς ο κ. Σκυλακάκης και η Δράση είναι γνωστοί για τον οικονομικό φιλελευθερισμό που πρεσβεύουν. Ένιοι δε στο εσωτερικό της ΝΔ υπενθυμίζουν και την παλαιότερη συνεργασία της Δράσης με τον Θάνο Τζήμερο, τις απόψεις του οποίου τα μετριοπαθή κεντροδεξιά στελέχη θεωρούν σκληρές.

Η πολιτική μετατόπιση της ΝΔ στο ακραία νεοφιλελεύθερο πρόσημο καθιστά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με επικριτές του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο εκτός όσο και εντός του κόμματος, κακέκτυπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, με θατσερικές πολιτικές οι οποίες ουδεμία απόκριση έχουν στην ελληνική κοινωνία παρά μονάχα σε μία ολιγομελή οικονομική και επιχειρηματική ελίτ πέριξ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Ήδη από την πρώτη στιγμή το TRIBUNE έγραφε πως παρά την αρχική παγωμάρα την Πέμπτη, μάλλον ήταν η ηρεμία πριν την καταιγίδα για χιλιάδες υποστηρικτές και στελέχη της παράταξης. Και αυτό διότι επιβεβαιώνεται η πρόθεση του νεόκοπου αρχηγού της ΝΔ όχι μόνο να αλώσει το κόμμα αλλά και να το μεταλλάξει από ένα κόμμα κοινωνικού φιλελευθερισμού σε ένα ακραιφνώς νεοφιλελεύθερο μόρφωμα.

Μετά την επιστολή κόλαφο της πρώην βουλευτού Χίου, Μαρίας Σταυρινούδη, με την οποία κατήγγειλε πως «η ΝΔ κάθε μέρα που περνάει χάνει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της και απομακρύνεται από τις ιδρυτικές αξίες και θέσεις της» και η ΔΑΚΕΜΜΕ ταξί, υπό το Θύμιο Λυμπερόπουλο αποχώρησε μαζικά από τη Νέα Δημοκρατία!

Με ανακοίνωσή του «χαστούκι» στη ΝΔ, ο γαλάζιος συνδικαλιστής κατακεραυνώνει την ιδεολογική αλλοίωση του κόμματος, κάνοντας λόγο για «πρόσωπα που έχουν ήδη απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Λάτρεις του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικών μονοπωλίων», ενώ χαρακτηρίζουν τη ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη… «νεοφιλελεύθερο παραμύθι» και «αποκριάτικη»!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Το μουτζούρωμα της ιδεολογικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Στην παράταξη, που υποτίθεται ότι εκφράζεται μέσα από τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό (αυτό ορίζει η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος) προσχώρησε ‘’η Δράση’’ και ο Θοδωρής Σκυλακάκης.

Και μάλιστα με συγκεκριμένη αποστολή όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων & προώθηση της εξωστρέφειας των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων. Ας υπενθυμίσει κάποιος στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι το προηγούμενο πέρασμα της από την κυβέρνηση, σκότωσε την επιχειρηματικότητα και έκλεισε το δρόμο σε νέες επενδύσεις. Όσο για τις Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις φρόντισε να τις εξαφανίσει με συνοπτικές νεοφιλελεύθερες διαδικασίες.

Τα πρόσωπα με τα οποία στελεχώνει την παράταξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Λάτρεις του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικών μονοπωλίων έβαλαν τις μάσκες και μας συστήνονται ως μεταρρυθμιστές και εγγυητές ανάκαμψης της οικονομίας. Μάλλον ήρθαν λίγο νωρίτερα οι απόκριες. Σε αντίθεση με την ειλικρινέστατη τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα που μίλησε για κοινωνικοποίηση της εκμετάλευσης της αγροτικής γης, δηλαδή κρατικά μονοπώλια, η Νέα Δημοκρατία κρύβει την αλήθεια, η οποία είναι αναμφισβήτητη. Στόχος είναι η κυριαρχία των ιδιωτικών μονοπωλίων.

Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι. Χαρούμενα όνειρα ,με εφιαλτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν. Κατεβαίνουμε από το ‘’τρένο της Χαλιμάς’’, που τρέχει στις ίδιες ράγες που έτρεξε και το ΠΑΣΟΚ ( σμίκρυνση και μονοψήφιο νούμερο στις εκλογές). Συνένοχοι σε αυτό το ιδεολογικό έγκλημα δεν θα γίνουμε. Ούτε συνοδοιπόροι στη πορεία θανάτου(της κοινωνίας) που ετοιμάζετε. .Η δική μας ΔΡΑΣΗ , η δική μας ΘΕΣΗ είναι δίπλα στην ελληνική κοινωνίαπου υποφέρει. Κι εκεί θα μείνουμε. Μαζί της θα παλέψουμε, αππορίπτοντας κάθε Συμφωνία Νεοφιλελεύθερης Αλήθειας . Απορίπτοντας κάθε πολιτική που καταλήγει σε μονοπώλια, είτε κρατικά, είτε ιδιωτικά.

Αν στη σημερινή Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν ακόμη βουλευτές ή στελέχη που δεν μολύνθηκαν με τον ιό του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, ας βγουν τώρα μπροστά κι ας πουν την πραγματική αλήθεια στην ελληνική κοινωνία. Εκτός κι αν η αξία (παχυλός μισθός και άλλα προνόμια) της βουλευτικής έδρας είναι πιο σημαντική…

Εμείς – ακόμη κι αν μείνουμε μόνοι μας- θα παραμείνουμε πιστοί στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας και στις αξίες που μας μετέδωσε. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να παραμείνουμε απαθείς στο δόγμα τους ‘’ Ψήφισε και μη ερεύνα’’.

Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι Νέα Δημοκρατία χωρίς πολιτικές ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού είναι ένα άλλο κόμμα. Όχι το δικό μας. Θέλουμε πίσω τη δική μας Νέα Δημοκρατία. Την αυθεντική , όχι την αποκριάτικη.

Το κείμενο συντάχθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s