Παυλόπουλος: Ποτέ στο παρελθόν Ελλάδα και Κύπρος δεν ήταν τόσο ενωμένες

pavlopoulos-anastasiadis.jpg

«Ποτέ στο παρελθόν Ελλάδα και Κύπρος δεν ήταν τόσο ενωμένες» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που  επισκέπτεται την Κύπρο προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Μιλώντας για το Κυπριακό τόνισε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε στρατεύματα αλλά ούτε και εγγυήσεις ώστε να βρεθεί η λύση ενώ ευχαρίστησε προσωπικά τον Νίκο Αναστασιάδη για το βάρος που σηκώνει στις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την στάση στήριξης του ιδίου αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης για την άψογη συνεργασία. Τόνισε  πως αυτό που επιδιώκεται είναι η επίτευξη μίας λύσης συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο που να μην μειώνει την κυριαρχία ενός κράτους μέλους, διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς την ανάγκη εγγυήσεων και παρουσίας στρατού από οποιαδήποτε τρίτη χώρα.

Κάλεσε επίσης την Τουρκία να σταματήσει την ρητορική των απαράδεκτων θέσεων και να καταθέσει τις θέσεις της στα κεφάλαια που την αφορούν, αυτά, δηλαδή, της ασφάλεια και των εγγυήσεων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s