Προφητικός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: «η κρίση αυτή δεν μπορεί να ξεπερασθεί, παρά μόνον αν περιορισθεί ο υλικός εγωκεντρισμός»

konstantinos_karamanlis.jpg

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, την 31η Δεκεμβρίου 1981, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλέον, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισήμανε:

«Η βία και η αυθαιρεσία που επικρατούν σήμερα στη διεθνή ζωή, οφείλονται κυρίως στην άμβλυνση της ευαισθησίας μας απέναντι σε ορισμένες βασικές ηθικές αξίες και κυρίως της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης. Και πιστεύω επίσης ότι η κυριότερη αιτία αυτού του φαινομένου είναι ο διεθνής παραλογισμός που ενισχύεται από το πάθος προωθήσεως της υλικής ευημερίας. Στην ίδια άλλωστε αιτία οφείλεται και η κληρονομική κρίση που ταλαιπωρεί σήμερα ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ως εκ τούτου φανερό ότι και η κρίση αυτή δεν μπορεί να ξεπερασθεί, παρά μόνον αν περιορισθεί ο υλικός εγωκεντρισμός που χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά όχι μόνο των ατόμων αλλά και των κρατών στις μεταξύ τους σχέσεις. Συμπεριφορά που κατέστησε αγχώδη τη ζωή στις σύγχρονες κοινωνίες και μάλιστα στις περισσότερο αναπτυγμένες».

Και αναρωτιόμαστε: ποιοι είναι αυτοί που σήμερα δεν αφήνουν την Ελλάδα να βγει από τα αδιέξοδα; Μα φυσικά αυτοί που πλούτισαν εις βάρος της καταστροφής της Ελλάδας, αυτοί που θέλουν το λαό μας διχασμένο να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στις υλικά συμφέροντα των ολίγων.

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s