Την ταπείνωση του Τσίπρα σχολιάζει η γαλλική «L’opinion»

tsipras-soible

Στην κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να εξαγγείλει παροχές, δίχως προηγούμενη συνεννόηση με τους δανειστές και ύστερα να στείλει ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος την επιστολή… μετάνοιας, αναφέρεται η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας L’opinion.

Ειδικότερα, σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ελλάδα: Η άκρα ταπείνωση για τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρεται ότι «στα μέσα Δεκεμβρίου, η απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού να διανείμει ένα δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους, και να διακόψει την αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά στα οποία έφθασαν μεγάλα κύματα μεταναστών, προκάλεσε τον εκνευρισμό των πιστωτών της χώρας».

«Ο λόγος που έκαναν άρση της αντίθεσής τους απέναντι σε αυτή την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Eurogroupe, η οποία αναδεικνύει περισσότερο από ποτέ την αδυναμία της Ελλάδας του Αλέξη Τσίπρα να ξαναβρεί μια αυτόνομη και ανεξάρτητη οικονομία», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

«Η ταπείνωση για τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται λοιπόν στο απόγειό της: Κάθε απόφαση που αφορά στον προϋπολογισμό υπόκειται στην έγκριση ή όχι του Eurogroup. Στην επιστολή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρει την χαριστική βολή: Η Ελλάδα συμφωνεί να συμβουλεύεται τους πιστωτές πριν προβεί σε οποιαδήποτε χρήση των πλεονασμάτων. Ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχεδόν καμία ελευθερία δράσης. Και η οικονομική πολιτικής της θα εναπόκειται πια στην καλή θέληση των πιστωτών της».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s