Η αριστερή ευαίσθητη κυβέρνηση θα σου κατάσχει και τα 100 ευρώ οφειλής

katasxeseis

Παρά το γεγονός λότι οι επισπράξεεις από «μαύρους» λογαριασμούς στο εξωτερικό είναι ελάχιστες, τα Ασφαλιστικά ταμεία, βάζουν στο στόχαστρο τη μεσαία τάξη. Πλέον δεν είναι μόνο όσοι δεν πληρώνουν εισφορές χιλιάδων ευρώ, αλλά ακόμη και όσοι έχουν χρέη μικρά.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι διοικήσεις ΙΚΑ και ΟΓΑ αποφάσισαν να μεταφέρουν στο Κέντρο Είσπραξης Οφειλών ακόμη και χρέη που είναι κάτω από 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι με την αρχή του νέου έτους ξεκινούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι κατασχέσεις από τους λογαριασμούς οφειλετών. Τουλάχιστον 500.000 θα είναι τα ειδοποιητήρια από 1/1/2017.
Οι οφειλέτες θα έχουν μια ευκαιρία ρύθμισης, μέσα μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν δεν κάνουν τη ρύθμιση τότε άμεσα θα δίδεται εντολή να ανοίγουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και να γίνεται κατάσχεση υπέρ των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Πιο συγκεκριμένα, τα δύο Ταμεία μεταφέρουν στο κέντρο είσπραξης οφειλών χρέη που φτάνουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο με την απόφασή τους αυτή τινάζουν στον αέρα την προστασία που παρείχε ως τώρα ο νόμος σε μικρο-οφειλέτες.
Σύμφωνα δε με τα στοιχεία στην πλειοψηφία τους οι οφειλέτες των δύο Ταμείων έχουν χρέη από 300 ευρώ ως και 3.000 ευρώ, χρέη μικρά δηλαδή σε σχέση με τα συσσωρευμένα χρέη “μεγαλοκαρχαριών” και κάπως έτσι φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά μπαίνουν στο στόχαστρο τα… εύκολα θύματα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s