Αγωνία στα καφενεία για ΕΣΡ και χρέος

kafeneio-xreos

Μεγάλη αναστάτωση στους ηλικιωμένους όλης της χώρας. Συζητούν τόσους μήνες για τις τηλεοπτικές άδειες, με δάκρυα στα μάτια. Τους απασχολεί βαθύτατα αν τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι 4, 6, ή 8. Όπως αναφέρουν οι ηλικιωμένοι, όταν δεν τους δέρνει στο Σύνταγμα η αριστερή κυβέρνηση, επιζητούν την πολυφωνία, διότι παρατήρησαν πως στιγμιότυπα των «χημικών» απουσιάζουν από τα ελάχιστα πλέον δελτία των «οκτώ».

Ένα άλλο θέμα που δημιουργεί εντάσεις στις συζητήσεις στα καφενεία, είναι η απομείωση του χρέους έναντι των δανειστών. Όπως δηλώνουν οι γέροντες, μία τέτοια ενέργεια, μπορεί να φέρει μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στη ζωή των δισέγγονών τους, καθώς το 2045, οι ποσοτικοί όροι του 18ου Μνημονίου θα είναι σαφώς καλύτεροι.

Εν τω μεταξύ, οι απόστρατοι της εργασίας, απολαμβάνουν το ακριβό τους καφεδάκι, ανάλαφροι, πως η ζωή στην Ελλάδα προχωράει κανονικά, παρότι τους κόπηκε και η μπαλίτσα στην «ελεύθερη» τηλεόραση, λόγω αντιξοοτήτων στο πρωτάθλημα της Ελληνικής Καμόρας.

«Έχουμε περάσει εμείς…» λένε οι 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι. «Μας αρκεί που ο Αλέξης, ο Κυριάκος, η Φώφη και ο Σταύρος προέρχονται από την κοινωνία και το μόχθο και ξέρουν από πόνο».

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s