Περιμένοντας να καταρρεύσει ο Τσίπρας

tspras-xoros

Παιχνίδι του ενός ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Απαλλαγμένος από τα αριστερά βαρίδια που έφυγαν με την ψήφιση του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας, το παιδί του δεκαπενταμελούς, καβάλα στ’ άλογο της αντιδιαπλοκής καλπάζει ακάθεκτος για το δρόμο της καθεστωτικής σοσιαλδημοκρατίας.

Στο μυαλό του έχει πάντα τον μεγάλο δάσκαλο Ανδρέα Παπανδρέου. Και με βάση αυτόν πορεύεται. Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε τη χαρά να οικειοποιηθεί της ευημερίας και να μοιράσει πλούτο με τα ευρωπαϊκά κονδύλια (χωρίς καμία πραγματική ανάπτυξη προς όφελος των συντεχνιών).

Αυτή τη χαρά δεν την έχει ο Αλέξης Τσίπρας που πρέπει να διαχειριστεί τη μιζέρια και τη φτώχεια που και αυτός προκάλεσε. Έχει όμως τη χαρά της εξουσίας. Και ομοίως οι «σύντροφοί» του. Αυτό φάνηκε από τις πρόσφατες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων όπου οποιαδήποτε αντιμνημονιακή παραφωνία ανήκε πλέον στο μακρινό παρελθόν.

Το καπέλωμα της δικαιοσύνης και οι φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις για πολλά ζητήματα είναι ανησυχητικά σημάδια του καθεστώτος που στήνεται.

Και γιατί συμπεριφέρεται έτσι ο Πρωθυπουργός; Μα φυσικά γιατί δεν νιώθει την καυτή ανάσα κανενός. Κανένας άλλο πολιτικός αρχηγός δεν παίζει την μπάλα έτσι όπως την παίζει ο Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας νιώθει πως είναι ο τελευταίος που είχε τη δύναμη να κατεβάσει κόσμο στο Σύνταγμα. Τώρα που η «αριστερή» ελπίδα χάθηκε στα ψέματα, τι μένει; Φτώχεια και μόνο φτώχεια.

Χρέος της αντιπολίτευσης είναι να εμπνεύσει και όχι να διχάσει με ψεύτικες κορώνες. Χρέος όλων όσοι διατηρούν ακόμη πολιτική ψυχραιμία είναι να προστατέψουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και να υπερασπιστούν την ελεύθερη οικονομία, στο πλαίσιο της πολιτικής ευπρέπειας. Όποιος ακολουθήσει τον Τσίπρα στην όξυνση, θα κάνει το λάθος να γίνει όμοιός του. Αυτή είναι η μόνη απάντηση απέναντι στον ισοπεδωτισμό του νεοφιλελεύθερου αριστερού Μνημονίου.

Για να αλλάξει η Ελλάδα δεν φτάνει μία καλή δημοσκόπηση υπέρ του ενός ή του άλλου. Η ΝΔ δεν θα κερδίσει περιμένοντας να καταρρεύσει τελείως ο Τσίπρας, γιατί τότε δεν θα υπάρχει και Ελλάδα.

 

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s