Έλεγαν κάποτε οι ΑΝΕΛ: Συνώνυμο του «εγκληματία» θεωρείται ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα

ektelesh

Η απάντηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην οικονομική κρίση είναι περαιτέρω διώξεις κατά της ιδιωτικής οικονομίας.
Και ενώ όλοι έχουμε καταλήξει στο λογιστικό συμπέρασμα πως όταν υπάρχουν έσοδα σε μία επιχείρηση, λέμε όταν…, τα 8/10 εξ αυτών καταλήγουν σε φόρους και ασφαλιστικά ταμεία, εντούτοις η αριστερή ευαισθησία κάνει απαιτητές τις οφειλές με τους πλέον ειδεχθείς τρόπους. Διώξεις, κατασχέσεις, διαπομπεύσεις, εκφοβισμούς κλπ. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτές οι αφόρητες πιέσεις οδηγούν σε αυτοκτονίες. Τις ίδιες που είχαν κάνει σημαία τους οι αντιμνημονιακοί λυτρωτές πριν έρθουν στην εξουσία.

Το κίνημα δεν πληρώνω μετατράπηκε σε πολεμική εισπρακτική μηχανή. Και ποιος προστατεύει την κοινωνία από αυτό; Κανείς!
Αν κάποιος θα είχε το θεσμικό δικαίωμα θα ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία όμως εγκλωβισμένη στην προσπάθεια υπεράσπισης του Προέδρου της για τις αμαρτίες της Siemens, έχει χάσει και το παραδοσιακό της πλεονέκτημα της προστασίας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Προτείνουμε λοιπόν στην ηγεσία της νέας Νέας Δημοκρατίας, να σταματήσει να ασχολείται για δέκα λεπτά με το επικοινωνιακό της βατερλό για τις τηλεοπτικές άδειες, και να βγει έξω και να μιλήσει/εμπνεύσει για την ελεύθερη οικονομία και να ζητήσει από τους δανειστές και τους εδώ υπαλλήλους τους (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) να βάλουν ένα φραγμό στις διώξεις των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ο κόσμος υποφέρει! Χρειάζεται προστασία! Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και μάλιστα με αξιοπρέπεια!

Επιπλέον βοηθούμε τους «άριστους» του Μητσοτάκη στο Μοσχάτο, στον αντιπολιτευτικό τους αγώνα, και τους θυμίζουμε τι έλεγαν οι ΑΝΕΛ για την ελεύθερη οικονομία.

Ας το κάνουν ΚΟΠΙ ΠΑΣΤΕ εκεί στη νέα Νέα Δημοκρατία και ας το κάνουν σημαία, γιατί με τα κανάλια δεν πρόκειται να χορτάσει, κανείς… παρά μόνο συγκεκριμένα συμφέροντα που δίνουν αγώνα επιβίωσης.

Το 2014 οι τότε αντιμνημονιακοί Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν οικειοποιηθεί το πραγματικά αξιόλογο άρθρο ενός blogger και το είχαν κάνει ερώτηση στη Βουλή… Από τότε η κατάσταση για την ελεύθερη οικονομία είναι τρισχειρότερη…
Τα συμπεράσματα στους «αρίστους» του Μοσχάτου!!! Και αν δεν μπορούν και πάλι να βγάλουν κάποιο συμπέρασμα … είπαμε ΚΟΠΙ ΠΑΣΤΕ!!!

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

 


Δελτίο τύπου 17/02/2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

«ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ»

Συνώνυμο του «εγκληματία» θεωρείται ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα , αφού έχει περιορισμένα δικαιώματα και αντιμετωπίζεται ως οιονεί «εγκληματίας», ο άνθρωπος που επέλεξε να κάνει μια δική του δουλειά και να μην γίνει δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας olympia.gr που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:

«Για τον ελεύθερο επαγγελματία δεν ισχύει η βασική αρχή του δικαίου, δηλαδή η συνταγματική αρχή της ισότητας. Δεν ισχύει γι’ αυτόν η φοροαπαλλαγή που ισχύει για τους μισθωτούς και φυσικά και για τους δικαστές, βουλευτές, κ.λ.π. Φορολογείται από το πρώτο ευρώ. Δεν ισχύει γι’ αυτόν ούτε η έκπτωση με τη συλλογή αποδείξεων.

Φορολογείται με διαφορετική φορολογική κλίμακα από το πρώτο ευρώ.

Ισχύουν γι’ αυτόν τεκμήρια εισοδήματος, για τα οποία φορολογείται και οφείλει ΦΠΑ, άσχετα αν πέτυχε τα τεκμαρτά εισοδήματα. Το κράτος του αρπάζει το 55% ως προκαταβολή επί του φόρου της χρήσεως, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα κράτος του πλανήτη.

«Γνωρίζετε ότι καταπατάτε το άρθρο 4 παρ. 1, 2 και 5 του Συντάγματος περί ισότητας που ορίζει ότι: Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μάθει εάν ο Υπουργός, που αυξάνει συνεχώς τις φορολογικές υποχρεώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του ως προς την επιστροφή φόρων προς αυτούς.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο… «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ άνευ περεταίρω σχολίων το δημοσίευμα της ιστοσελίδας olympia.gr σχετικά με την φορολογική μεταχείριση των ελεύθερων επαγγελματιών στη χώρα μας.

Παρατηρείται μια συνεχής διάκριση σε βάρος τους, από την εξαίρεσή τους ως προς τις διάφορες φοροαπαλλαγές, μέχρι και της μεγάλης προκαταβολής φόρου που υποχρεούνται να πληρώνουν. Στην δημοσίευμα, με την υπογραφή του κ. Πέτρου Χασάπη, που παραδόθηκε στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, αναφέρονται τα εξής:

«Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα, θεωρείται κάτι σαν συνώνυμο του «εγκληματία». Αυτό στην ουσία εξάγεται από τον ίδιο το φορολογικό νόμο. Ο άνθρωπος που επέλεξε στην Ελλάδα να κάνει μια δική του δουλειά και να μην γίνει δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, αντιμετωπίζεται ως οιονεί «εγκληματίας» και έχει περιορισμένα δικαιώματα. Η δε Δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια, παρά τις σχετικές προσφυγές που γίνονται.

Για τον ελεύθερο επαγγελματία δεν ισχύει η βασική αρχή του δικαίου, δηλαδή η συνταγματική αρχή της ισότητας.

Δεν ισχύει γι’ αυτόν η φοροαπαλλαγή που ισχύει για τους μισθωτούς και φυσικά και για τους δικαστές, βουλευτές, κ.λ.π. Φορολογείται από το πρώτο ευρώ.
Δεν ισχύει γι’ αυτόν η έκπτωση με τη συλλογή αποδείξεων.
Υποχρεωτικά οι συναλλαγές του γίνονται μέσω τραπέζης πάνω από ένα ορισμένο ποσό.
Φορολογείται με διαφορετική φορολογική κλίμακα από το πρώτο ευρώ.
Ισχύουν γι’ αυτόν τεκμήρια εισοδήματος, για τα οποία φορολογείται και οφείλει ΦΠΑ, άσχετα αν πέτυχε τα τεκμαρτά εισοδήματα.
Το κράτος του αρπάζει το 55% ως προκαταβολή επί του φόρου της χρήσεως, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα κράτος του πλανήτη.
Τηρεί μόνος του τα φορολογικά βιβλία, γιατί δεν έχει να πληρώσει λογιστές και φυσικά κάνει μικρολάθη, στον απίθανο κόσμο του φορολογικού λαβύρινθου και των 1.500 εγκυκλίων μέσα σε τρία χρόνια. Έτσι αναγκάζεται να κάνει αυτοπεραίωση, να φορολογείται περισσότερο και να αναγκάζεται, όποτε επιθυμεί η κυβέρνηση, να υποβάλλεται και σε γενική φορολογική περαίωση, οπότε και καταβάλει και νέα ποσά.
Πληρώνει χαράτσια υπέρ των ανέργων υπαλλήλων, χωρίς να νοιάζεται κανείς για το εάν αυτός έχει να ζήσει.
Πληρώνει επιπρόσθετο τέλος ανάλογα με τα έσοδά του.
Είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε καταγγελία του κάθε «κουκουλοφόρου» υφιστάμενος έναν απίστευτο προσωπικό, οικογενειακό και περιουσιακό Γολγοθά.
Ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να απεργήσει, ούτε να κλείσει τους δρόμους για να εκβιάσει την κυβέρνηση. Τα δε συνδικαλιστικά του όργανα είναι πλήρως κομματικοποιημένα και εκτελούν πιστά τις κομματικές εντολές.
Πληρώνει φυσικά μόνος του τα ασφαλιστικά ταμεία (και όχι κάποιος εργοδότης) άσχετα με τα εισοδήματά τους ή τις ζημιές του και αν δεν τα πληρώσει θα του γίνει κατάσχεση και θα πάει φυλακή. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφάλιση υγείας και να καταφεύγουν στους «Γιατρούς του Κόσμου». Όμως η φορολογική εξόντωσή τους συνεχίζεται αμείωτη.

Αυτές είναι λίγες μόνο από τις πολλές διαφοροποιήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών από τους υπόλοιπους πολίτες στην Ελλάδα, που καταργούν πλήρως την αρχή της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Γιατί λοιπόν υποβάλλεται σε όλη αυτή τη εξοντωτική φορολογική μεταχείριση ο ελεύθερος επαγγελματίας; Διότι η «τίμια» άρχουσα τάξη στην Ελλάδα, τον θεωρεί οιονεί «απατεώνα» και εκ προοιμίου «φοροκλέπτη», εκθέτοντάς τον στην Κοινή Γνώμη και υποβάλλοντάς τον σε ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, που παραβιάζει άμεσα την συνταγματική αρχή της ισότητας, προκειμένου να του αρπάξει αδιαμαρτύρητα τα πάντα.»

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γνωρίζετε ότι καταπατάτε το άρθρο 4 παρ. 1, 2 και 5 του Συντάγματος «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»;
Θα μεριμνήσετε επιτέλους ώστε οι φορολογούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες να πάψουν να ταλαιπωρούνται στις ατελείωτες ουρές των Δ.Ο.Υ., λόγω ανικανότητας της Διοίκησης να κατανείμει ορθώς το προσωπικό;
Για ποιο λόγο ζητούν οι φορολογικές αρχές να προσκομίζονται δικαιολογητικά από άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή φορείς, ενώ θα μπορούσε να αναζητά τα έγγραφα αυτά με εσωτερική αλληλογραφία;
Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για την άμεση πίστωση των πληρωμών στο TAXIS;
Θα επαναξιολογήσετε τους Προϊσταμένους και τους Τμηματάρχες των Δ.Ο.Υ. που δεν γνωρίζουν ούτε καν τα βασικά κατά τη συναλλαγή τους με τους ελεύθερους επαγγελματίες; (Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα: για τη λήψη φορολογικής ενημερότητας με μη οφειλές, ζητήθηκε από τη σύζυγο να υποβάλλει ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ προκειμένου να γίνει διαχωρισμός χρεών!!!!!!)
Θα συνεχίζετε να φορολογείτε με διαφορετική κλίμακα τους ελεύθερους επαγγελματίες σε σχέση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους;
Ενώ εσείς αυξάνετε τις φορολογικές υποχρεώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας ως προς την επιστροφή φόρων προς αυτούς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s