Έτοιμο το απο-κόμμα Σαμαρά & Γεωργιάδη

samaras-georgiadis.jpg

Η ίδρυση ενός ακόμα κόμματος της Λαϊκής Δεξιάς φαίνεται ότι προετοιμάζεται στο παρασκήνιο με πρωταγωνιστή του και αρχηγό τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, «λοχαγός» του οποίου εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» του Σαββάτου ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στα ίχνη της συλλογιστικής Μπαλτάκου, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ίδρυσαν την Εθνική Ενότητα. Η συγκεκριμένη συλλογιστική δεν είναι άλλη από την διαπίστωση ότι στην περίπτωση που η υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Νέα Δημοκρατία, έλθει πρώτο κόμμα όποτε γίνουν εκλογές, επειδή δεν θα έχει αυτοδυναμία και επίσης θα είναι δύσκολες οι συμμαχίες με άλλα κόμματα, θα πρέπει να υπάρχει ένα αμιγές δεξιό κόμμα που θα εκπροσωπεί την Λαϊκή Δεξιά της ΝΔ, με το οποίο ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορεί να συνεργαστεί για να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Μια τέτοια κίνηση πάντως δεν στερείται λογικής. Κυρίως γιατί η αυτοδυναμία πλέον θεωρείται από πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη αλλά και γιατί η μετατόπιση της ΝΔ από τον Κ. Μητσοτάκη προς το Κέντρο αφήνει κενό στα Δεξιά της Δεξιάς παράταξης το οποίο δεν μπορεί να αναπληρωθεί από την Χρυσή Αυγή.

Το ζητούμενο βέβαια είναι αν ο Αντώνης Σαμαράς είναι ικανός να συσπειρώσει τον κόσμο της Λαϊκής Δεξιάς, που «διώχνει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι κατά βάση «Καραμανλικοί», που δεν θα ακολουθούσαν σε καμμιά περίπτωση τον πρώην αρχηγό της «Πολιτικής Άνοιξης». Μάλιστα δεν είναι λίγα, εκείνα τα στελέχη που στις συναντήσεις τους λένε χαρακτηριστικά, ότι ο κ. Σαμαράς «λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο», υπονοώντας την μεγάλη «Καραμανλική» βάση της ΝΔ, που αισθάνεται προδομένη από τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Πάντως, για τον σκοπό αυτό, ήδη η ιστοσελίδα Antinews έχει αρχίσει, σε καθημερινή βάση, την αποδόμηση του προέδρου της ΝΔ, μια αποστολή, που γίνεται ιδιαίτερα εύκολη, μετά τα αλλεπάλληλα πολιτικά λάθη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν πάντα τα «Παραπολιτικά», μια εκτίμηση είναι ότι ο Α. Τσίπρας διαθέτει πάντα το όπλο του εκλογικού αιφνιδιασμού στην περίπτωση που θα έβλεπε στο απώτερο μέλλον έναν δικό του ρόλο και πάλι στα πολιτικά πράγματα, αν λάβουμε υπ’ οψιν ότι συνεχώς φθείρεται και ότι θα τον συνέφερε να διατηρήσει κάποιο σχετικά υψηλό ποσοστό. Σε μια τέτοια προοπτική λοιπόν το δεξιό αυτό μόρφωμα θα έπρεπε να είναι πλήρως και έγκαιρα έτοιμο. Άρα πρέπει να είμαστε εν αναμονή εξελίξεων άμεσα.

διαβάσαμε στο : http://www.thepressroom.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s