Διαβάζει κανείς τις δημοσκοπήσεις;

ellhnikh-krish

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ομοίως αναλώνονται σε παιχνίδια επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και όχι σε άσκηση πραγματικής πολιτικής.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ακόμη και αυτών που θέλουν να χαϊδέψουν το ένα ή το άλλο κόμμα, είναι συγκλονιστικά όσο αφορά την αποδοχή των πολιτικών (φορέων και προσώπων) στην κοινωνία.

Κανένας δεν εμπνέει, κανένας δεν έχει το «άστρο» να δημιουργήσει ένα κύμα ανατροπής υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ των αριθμών.

Η απογοήτευση και η αβεβαιότητα συνοδεύουν την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Η πατρίδα μας, κουρασμένη από ψέματα και ερασιτεχνικά σχέδια εξόδου από την κρίση, αναζητά το δρόμο της ομόνοιας και της λογικής.

Τα δύο μεγάλα κόμματα, υποχρεωμένα να υπηρετήσουν το Μνημόνιο, έχουν χάσει κάθε φαντασία και λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο των φοροεπιδρομών, εξυπηρετώντας αλαζονικά την προσωπική προβολή των αρχηγών τους και όχι φυσικά την κοινωνία.

Η δημοσκοπική απογοήτευση που μεταφράζεται σε εμπιστοσύνη στον «Κανένα» ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό, βάζει στο ίδιο κουβά της αποτυχίας, Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Η εθνική συναίνεση για τα μεγάλα θέματα είναι η μόνη και αναγκαία προϋπόθεση για επιστροφή στην κανονικότητα.

Οικονομία, Μεταναστευτικό, Ασφάλεια, Υγεία, Παιδεία δεν είναι ζητήματα που μπορεί κάποιο κόμμα (έτσι όπως συμπεριφέρονται σήμερα) να τα λύσει μόνο του.

Η διχασμένη Ελλάδα (για τα παραπάνω θέματα), έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και αποτυπώνεται σε όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα, είναι το επιτυχές ζητούμενο (μόνο) για τους δανειστές και όχι για τους ίδιους τους Έλληνες.

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s