Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον άθεο Φίλη, η δράση του Κοινωνικού Ιατρείου της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

filis-ieronimos.JPG

Την ώρα που ο άθεος υπουργός Παιδείας προσπαθεί με όλα τα μέσα να ξηλώσει τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία από τα σχολεία, η απάντηση έρχεται από το σπουδαίο έργο της ίδιας της Εκκλησίας που στηρίζει τον εξαθλιωμένο λαό και από τα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζουμε στη http://www.dimokratianews.gr/ :

Καταφύγιο για 6.000 εξαθλιωμένους το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες άποροι και ανασφάλιστοι ασθενείς αναζητούν καταφύγιο στο Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Σε διάστημα περίπου ενός χρόνου περισσότερα από 6.000 άτομα επισκέφθηκαν το ιατρείο για να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

«Η Εκκλησία προσπαθεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να βοηθά τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Στο Κοινωνικό Ιατρείο προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους πάνω από 20 γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων και εξετάζουν τους ασθενείς έπειτα από ραντεβού που κλείνονται τηλεφωνικά» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί και οδοντιατρείο, ενώ εξετάζονται παθολογικά, ορθοπαιδικά, παιδιατρικά, δερματολογικά, ψυχολογικά, ενδοκρινολογικά και αρκετά άλλα ιατρικά περιστατικά.
«Στον ίδιο όροφο όπου λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο υπάρχει ακόμη ένας χώρος και σχεδιάζουμε να τον αξιοποιήσουμε για να εντάξουμε κι άλλες ιατρικές ειδικότητες. Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου» προσθέτει ο κ. Ανθιμος.

Σήμερα στο Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί κι ένα μικρό Κοινωνικό Φαρμακείο, από όπου ασθενείς προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα.
«Το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί χάρη στην προσφορά των εθελοντών» λέει πατήρ Δημήτριος Τάνος, που είναι και καρδιολόγος. «Απευθύνουμε κάλεσμα και σε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει, για να προμηθευτούμε έναν υπερηχογράφο καρδιάς, ώστε οι καρδιολογικές εξετάσεις να γίνεται καλύτερα» προσθέτει.

Το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην οδό Παπαγεωργίου 3, πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2310-283.222.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s