Τσίπρας: ο Έλληνας σουλτάνος των μίντια

tsipras-erdogan

Ευθεία σύγκριση των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα για τα κανάλια με το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία κάνει η έγκυρη γερμανική εφημερίδα FAZ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο: «Όποιος δεν πληρώνει λύτρα, κλείνει». Και υπότιτλο: «Η κυβέρνηση, όχι μόνο στην Τουρκία, θέτει υπό έλεγχο τα μίντια: Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθιστά τη ραδιοτηλεόραση υποτελή, δημοπρατώντας λίγες τηλεοπτικές άδειες για εκατομμύρια».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο οικονομικός συντάκτης Tobias Piller «για τον έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να ψάξετε στην Τουρκία του Ερντογάν αλλά στην Ελλάδα του Τσίπρα. Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει κάθε ικανή προσπάθεια για να αποκτήσει σημαντική επιρροή τόσο στα ιδιωτικά κανάλια όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τρόπους με τους οποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Με αυτό το στόχο είχε ανοίξει και πάλι ο Έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοί προκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση».

Όπως αναφέρει το άρθρο της FAZ, «μέχρι τώρα τα κανάλια εμπλέκονταν στο πολιτικό παιχνίδι. Η πολιτική ασκούσε πίεση σε επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έθεταν όρους ή έκαναν χάρες σε πολιτικούς μέσω των τηλεοπτικών καναλιών τους»

Διαβάσαμε στο: http://www.skai.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s