Μητσοτάκης ο απελευθερωτής

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητά εκλογές απεδείχθη μεγάλη πολιτική αστοχία. Γκάφα την ονομάζει ο απλός λαός – εκτός Harvard.

Όχι γιατί ο ίδιος κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο δυσφημούσε το ίδιο του το κόμμα λέγοντας πως βρίσκεται σε κώμα, αλλά γιατί δεν είχε (και δεν έχει) την ικανότητα να διαβάσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Η ψηφοφορία ασφαλιστικού-φορολογικού έδειξε πως η κυβέρνηση και κοινοβουλευτικές ομάδες (συριζανελ) είναι μπετόν… Τόσο μπετόν που θα το ζήλευαν οι Σαμαράς – Βενιζέλος.

Άρα οποιαδήποτε ανάγνωση και αν έκανε ο Μητσοτάκης, όσο και αν ήλπιζε πως θα υπήρχαν κυβερνητικές διαρροές και άρα ενδεχόμενο εκλογών, βγήκε λανθασμένη.
Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι το λαϊκό παιδί που θα μπορούσε να εμπνεύσει μεγάλα κοινωνικά στρώματα και άρα να ηγηθεί λαϊκής αγανάκτησης.
Άρα προς τι το αίτημα για εκλογές; Ειδικά την ώρα της αξιολόγησης; Ποιος θα την έκλεινε η ΝΔ; υπό την πίεση των άδειων ταμείων;
Και αν υποθέσουμε πως ο Τσίπρας έπεφτε στην φοβερή παγίδα του Μητσοτάκη… δεν θα έκανε εκλογές παρά μόνο για να τις κερδίσει. Και εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα για φορολογικό – ασφαλιστικό, που δεν εμφάνισε στη Βουλή κατά τη σχετική συζήτηση, έστω για τις ανάγκες της επικοινωνίας… Τόσο ανοργάνωτος.

Αλλά ας το δούμε και το θέμα από τη διεθνή του διάσταση. Εκεί στη ΝΔ που είναι Ευρωπαϊστές, δεν βλέπουν πως οι ξένοι ακόμη θέλουν τον Τσίπρα στην εξουσία; Δεν έχουν τις πληροφορίες τους από το ΕΛΚ; Δεν τους τα λέει η ίδια η Μέρκελ;

Ακόμη, ακόμη εκεί στη ΝΔ δεν βλέπουν πως ο Τσίπρας τα έχει βρει και για τις επόμενες τηλεοπτικές άδειες;;; Με ότι συνεπάγεται αυτό; Δεν μιλάνε στη ΝΔ με τους μεγαλοεργολάβους; Δεν τους λένε τι συμβαίνει;

Τώρα αναζητά νέο αφήγημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Λένε πως θα μας εμπνεύσει με την Νέα Ελλάδα του 2021, με τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Θα συνεχίσει την πιπίλα του Αντώνη Σαμαρά. Ίσως να θέλει να συγκριθεί με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Ίσως να νιώθει απελευθερωτής! Θα απελευθερώσει την Ελλάδα από την επιτήρηση… έτσι του λένε να λέει. Από τους Γερμανούς ας πούμε…
Ας μην το δοκιμάσει, γιατί θα φύγουν και οι λίγοι ψηφοφόροι από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που κατάφερε να περιμαζέψει.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν συγκρίνεται ο espresso της Κηφισιάς με τη λεβεντιά της Αρκαδίας.

«Ο Κεντροδεξιός»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s